Турция е информирала НАТО, че няма да приключи  ратификацията на

...
Турция е информирала НАТО, че няма да приключи  ратификацията на
Коментари Харесай

Турция няма да успее да ратифицира членството на Швеция в НАТО до церемонията по присъединяването

Турция е уведомила НАТО, че няма да приключи  ратификацията на кандидатурата на Швеция за участие в алианса в точния момент, тъй че церемонията по присъединението да се организира на срещата на външните министри на организацията идната седмица, оповестява, базирайки се на двама източници, осведомени с въпроса.

Комисията евентуално ще възобнови дебатите си по въпроса във вторник или сряда, сподели един от източниците. Външните министри на страните членки на НАТО ще се срещнат в Брюксел тъкмо тези дни - 28-29 ноември, като някои от страните членки се надяваха, че на срещата ще бъде маркирано присъединението на Швеция.

Турското външно министерство към момента не е коментирало.

Турция настоя Швеция да предприеме повече стъпки за преодоляване на локалните членове на Кюрдската работническа партия (ПКК), която се смята за терористична група от Европейския съюз и Съединените щати.

В отговор Стокхолм показа законопроект за битка с тероризма, който прави участието в терористична организация нелегално, като в същото време отстранява рестриктивните мерки за експорт на оръжия за Турция. Той споделя, че е запазил своята част от договорката, подписана предходната година.

За да бъде утвърдена кандидатурата на Швеция, тя би трябвало да бъде утвърдена от турската парламентарна комисия по външните работи, преди да бъде подложена на гласоподаване в Народното събрание, което може да стане дни или седмици по-късно, и по-късно Ердоган би трябвало да я подпише.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР